Архив от дата:

.


Министър Петков и генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло обсъдиха развитието на социалната икономика в БългарияМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с генералния секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD) Люк Зелдерло. Двамата обсъдиха възможностите за партньорство и реализиране на общи проекти за развитие на социалния сектор в България и Европа.

 

В срещата участваха заместник-министърът Зорница Русинова и председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев.

 

Основна тема в разговора бяха перспективите за развитие на социалната икономика и социалното предприемачество в България с акцент върху създаването на повече работни места за хора с увреждания на отворения пазар на труда и възможности за тяхното личностно и професионално развитие. Обсъдено беше активното участие на доставчиците на социални услуги и местните власти за постигането на тези цели.

 

Темите за социалната икономика и социалното предприемачество се очертават като основен акцент в календара на българското председателство на Съвета на ЕС, каза министър Петков. Той посочи, че Министерството на труда и социалната политика ще организира международна конференция  на високо ниво по тези въпроси през април 2018 г.

 

Предмет на разговора беше и необходимостта от подготовка на промени в нормативната уредба, регламентиращи дейността на доставчиците на социалните услуги и социалните предприятия.  Обсъдени бяха и възможностите да се използват активно финансовите инструменти на Европейската  комисия за развитие на социалния сектор.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2008 "Административно обслужване на физически и юридически лица"


© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България