Архив от дата:

.


Три общински сгради в област Русе са ремонтирани по проект „Красива България“ през 2017 г.Три проекта за рехабилитация и реконструкция на сгради в общините Бяла, Ценово и Иваново, област Русе, са изпълнени с финансиране по програма „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика през 2017 г. Общата стойност на проектите е 493 918 лв. От тях 203 241 лв. са осигурени по проект „Красива България“. Останалата част от финансирането е от общините. За изпълнението на ремонтите са наети 37 строителни работници. 19 от тях са били безработни.

 

Днес министърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в откриването на ремонтираната сграда на Народното читалище “П. Р. Славейков“ в с. Пиперково, община Ценово. За строително-ремонтните дейности са наети 14 работници, половината от които са били безработни. "Пожелавам на жителите на село Пиперково да са здрави и да имат много хубави поводи, по които да се събират в обновената сграда на читалището", заяви министър Петков.

 

По-късно през деня министър Петков откри реконструирана сграда към спортен комплекс в Бяла. Изпълнението на проекта е осигурило работа за 13 души, 7 от които са били безработни. Спортният комплекс се ползва от 1200 души средно на година. Реконструкцията на съблекалните към него ще дадат възможност на община Бяла да предлага по-качествено обслужване в областта на спорта и рекреацията.

 

По време на работното си посещение в област Русе министър Петков посети и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за обществен подкрепа в с. Ценово.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България