Архив от дата:

.


Министър Бисер Петков откри нова детска градина в МонтанаМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков откри новата сграда на Детска градина №8 „Пролет“ в Монтана заедно с посланика на Швейцария Денис Кнобел и кмета на общината Златко Живков. Детското заведение отговаря на най-високите образователни стандарти и ще осигурява висококачествени услуги за 107 деца. В събитието участва и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

 

Детското заведение е построено по проект „Комплексен подход за ромско включване в Община Монтана“, който е част от Програма „Здраве и Образование за Всички“, финансирана от Българо-швейцарската програма за сътрудничество в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Това е първата новопостроена детска градина на територията на общината през последните 32 години.

 

„Вярвам, че детска градина „Пролет“ ще се превърне в дом на знанието за своите възпитаници, които ще растат с грижа, обич и внимание и у тях ще бъдат формирани качества и умения, които ще им помогнат за по-лесен преход към училищното образование“, обърна се министър Бисер Петков към децата и възпитателите в детската градина.  Той припомни, че приоритет на правителството е колкото се може повече деца да бъдат обхванати в училищното образование. Министърът подчерта, че изпълнението на проекта е доказателство за важността на политиките за ранно детско развитие, намаляване на бедността, насърчаване на социалното включване и превенция на рисковете пред развитието на децата от най-ранна детска възраст.

 

"Този проект е прекрасен пример за това, че когато всички работим заедно - местните власти, неправителственият сектор и държавата, се дава различен шанс на над 100 деца", коментира заместник-министър Зорница Русинова. Според нея проектът е най-ефективният и благоприятен модел за инвестирането на средства за осигуряването на качествени образователни и здравни услуги в подкрепа на много семейства. Тя пожела на децата да намерят своя втори дом в детската градина и да са хората, които ще превърнат България в една изключително достойна и красива държава.

 

МТСП е основен партньор по Програма ЗОВ, която се изпълнява в периода 2014-2019 г. Общата стойност на програмата е над 8 млн. швейцарски франка. 5 процента от тези средства се осигуряват от  МТСП. Програма ЗОВ изпълнява интегрирани проекти в 15 общини в 6 големи общински центъра (Бургас, Монтана, Пловдив, Русе, Сливен, Шумен), свързани с намаляване броя на ромските деца, които не ходят или отпадат от детска градина и училище.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България