Архив от дата:

.


Германо-български кариерен форум ще се проведе в БерлинГермано-български кариерен форум  ще се проведе на 25 октомври от 10:00 часа в Посолството на България в Берлин. Организатори са Службата по търговско-икономическите въпроси-Берлин и Германо-Българската индустриално-търговска камара, в партньорство със Съюза на българските студенти „Хъшове“.

 

За втора поредна година организаторите се опитват да привлекат млади квалифицирани кадри в България. Във форума ще участват компаниите Адастра България ЕООД, Изи Консулт ООД, Кауфланд България ЕООД енд Ко. КД, ЛИДЛ България ЕООД енд Ко. КД, Telecomputer GmbH, TELUS International Europe.

 

В рамките на форума Службата по трудови и социални въпроси към Министерството на труда и социалната политика и берлинският консултационен център „Миграция и достоен труд“ организират информационен ден за български граждани. Те ще бъдат консултирани по въпроси, свързани с пазара на труда, командированите работници, спецификата на социалната и образователната система и др.

 

На 10 октомври Службата по трудови и социални въпроси в Лондон организира информационен ден за български граждани. Събитието се проведе в салоните на Посолството на България в английската столица. В него участвaха ръководителятна Службата по трудови и социални въпроси Васил Асенов, както и представители на Източноевропейския ресурсен център (EERC) и Инспектората на посредническите агенции във Великобритания (EAS).

 

По време на събитието българските граждани получиха информация за посредническите агенции и начина им на опериране във Великобритания. Бяха разгледани също различните статуси на заетост в Обединеното кралство и различните нива на защита, които те предоставят. В края на събитието бе предоставена и кратка информация относно ефекта от излизането на Великобритания от ЕС върху правата на гражданите.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България