Архив от дата:

.


Заместник-министър Султанка Петрова откри кръгла маса за политиките в областта на доходите от трудЗаместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова откри днес кръгла маса за политиките в областта на доходите от труд, жизнено равнище и социална икономика. Форумът се организира от Министерството на труда и социалната политика.

 

Нашата обща цел е да работим заедно за подобряване качеството на живот на българските граждани. Именно затова тези политики са сред ключовите приоритети  в работата на МТСП, отбеляза заместник-министър Петрова. Тя открои необходимостта от разработването на регионални демографски политики и приобщаването им  към националната политика за развитие на стопанските, индустриални и социални отношения.

 

На срещата експертите обсъдиха демографските тенденции, социалната икономика и инструментариум за оценка на минималното жизнено равнище и бедността.  През третото тримесечие на 2018 г. средна работна заплата за страната  е 1 117 лв. Реализиран е ръст на годишна база от 7,7%, отчетоха експертите. Най-високи са заплатите в столицата като средната заплата за София е 1109 лв. Областите с най-високи заплати в страната са София област, Стара Загора, Варна, Враца и Разград.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България