Архив от дата:

.


Министър Петков приветства делегатите на 10-тия юбилеен конгрес на КТ “Подкрепа”Министерството на труда и социалната политика високо цени партньорството на синдикалните структури при реализирането на важните политики и реформи в социалната сфера. То допринася за създаването на по-добри условия на труд и  подобряване стандарта на живот на работещите хора в България. С тези думи министър Бисер Петков приветства днес делегатите на 10-тия юбилеен конгрес на КТ “Подкрепа“. Форумът съвпада с честването на 30-ата годишнина от създаването на Конфедерацията. 
 
В изказването си министър Петков постави акцент върху ролята на синдикатите за осигуряването на високо ниво на защита на работещите, за мотивиране на работодателите да гарантират безопасни и здравословни условия на труд и достойно заплащане. Като значителен принос в тази посока той даде Националната програма за безопасност и здраве при работа 2018-2020 г. Документът е стратегически за реализацията на социалната политика в областта на здравословните условия на труд. Конфедерацията има важна роля и за утвърждаването на колективното трудово договаряне на браншово и фирмено ниво, благодарение на което условията на труд в България непрекъснато се подобряват.
 
Активната позиция на синдикатите е значим фактор в провеждането на конструктивен социален диалог между работещи, бизнес и правителство на национално, регионално и браншово ниво, отбеляза министър Петков.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България