Архив от дата:

.


Министър Петков се срещна с посланика на Казахстан Темиртай ИзбастинМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с посланика на Казахстан в България Темиртай Избастин. По време на разговора беше дадена висока оценка на сътрудничеството между двете страни и бяха обсъдени възможности за развитие на партньорството в бъдеще в контекста на предстоящото заседание на българо-казахстанската Междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество на 4 и 5 април в София.
 
Министър Петков изрази надежда, че предстоящите разговори ще дадат импулс на партньорството между България и Казахстан в сферата на труда и социалните въпроси и подготовката на Спогодба за социална сигурност между двете страни. Наличието на такъв документ ще е добра рамка за бъдещото ни сътрудничество в областта на социалната политика, добави той. 
 
В рамките на срещата бяха обсъдени и теми, свързани с пенсионното осигуряване, пазара на труда и преодоляването на недостига от квалифицирани кадри, както и политиките за подкрепа на децата и семействата.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България