Архив от дата:

.


Министър Петков и министър Будай обсъдиха сътрудничеството в социалната политика между България и РумънияМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с министъра на труда и социалната справедливост на Румъния Мариус-Константин Будай. Разговорът се състоя в рамките на петото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и Румъния, което се проведе днес в Букурещ. 
 
Двамата министри изразиха задоволство от активното сътрудничество между двете страни в областта на труда и социалната политика и обсъдиха възможностите за задълбочаване на партньорството в тези сфери. 
 
По време на разговора министър Петков заяви, че приключването на работата по ключови законодателни досиета, чрез които ще се засили социалното измерение на Европейския съюз и ще се изпълняват принципите на Европейския стълб за социални права е приоритет за България. Той подчерта, че страната ни е конструктивен и активен партньор в преговорния процес в рамките на Съвета на ЕС.
 
Министър Петков и министър Будай обмениха опит в прилаганите политики по отношение на хората с увреждания, пазара на труда и социалното осигуряване.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България