Архив от дата:

.


Министър Петков връчи награди за постижения в политиката по равнопоставеност между жените и мъжетеМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков връчи награди за постижения в  политиката по равнопоставеност на жените и мъжете. Церемонията за връчване на отличителния знак се организира за втора поредна година от Министерството на труда и социалната политика.

 

Целта на инициативата е да се акцентира върху значимите постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на половете. Създаването и връчването на отличителния знак е регламентирано в Закона за равнопоставеност на жените и мъжете, който беше приет през 2016 г.

 

„Наградата е не само морална и символ на престиж, но и стимул за институциите и организациите да подобрят своето управление. За втора поредна година връчваме отличителния знак за равнопоставеност. Имаме намерение да превърнем тази практика в традиция“, каза министър Петков по време на награждаването.

 

Националният съвет по равнопоставеност на жените и мъжете към Министерски съвет номинира представители в три категории. Отличителен знак получиха Областна администрация Варна в категория „държавни институции (централна и местна власт)“ и Кремио ЕАД в категория „Стопански и нестопански организации“. Награда в категория „Обществени организации и институции“ спечели „Общественият женски парламент - 21-ви век“ към КНСБ.

 
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България