Архив от дата:

.


МТСП организира информационен ден за българи в МадридМинистерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационен ден за българската общност в Мадрид, Испания, който се проведе на 18 май. По време на събитието сънародниците ни бяха запознати с най-новите тенденции в областта на социалното и осигурително законодателство, тенденциите на пазара на труда в България и политиките на държавата по отношение на различни групи бенефициенти.
 
В информационния ден участва заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Тя представи последните данни за пазара на труда в България: ниво на безработица, търсени професии и предложения на български работодатели, нови инвестиции на български и чуждестранни компании. Русинова запозна аудиторията и с мерките и програмите на МТСП, финансирани от държавния бюджет и по линия на ОП „Развитие на човешките ресурси“, насочени към младежи, безработни, лица пред пенсия, трайно безработни лица.
 
По време на събитието експерти от Националния осигурителен институт, Националната агенция за приходите и ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси към посолството на България в Мадрид информираха гостите по теми, свързани с обмена на данни по европейските регламенти, както и с въпроси, свързани със здравното осигуряване и здравноосигурителния статус на пребиваващите в чужбина български граждани. В събитието участва и посланика на България в Испания Иван Кондов.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България