Архив от дата:

.


Министър Петков се срещна с президента на Международния кооперативен алианс Ариел ГуаркоМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с президента на Международния кооперативен алианс Ариел Гуарко. По време на разговора бяха обсъдени въпроси от двустранен интерес, като беше поставен акцент върху възможностите за  развитието на социалната и солидарна икономика и увеличаването на приноса на социалните предприятия в икономиката. В срещата участва и председателят на Централния кооперативен съюз Петър Стефанов. 
 
Кооперациите са основен субект на социалната икономика. Насърчаването на този сектор е сред приоритетите на Министерството на труда и социалната политика, каза министър Петков. Целта ни е да имаме силно развит социален сектор, който да увеличава приноса си в брутния вътрешен продукт на страната, добави той.
 
Министър Петков представи мерките за насърчаване на социалните предприятия във влезлия в сила в началото на май 2019 г. Закон за предприятията на социалната и солидарна икономика. Той припомни, че по време на председателството на Съвета на ЕС през първата половина на миналата година България е поставила социалната икономика сред основните теми в европейския дневен ред. Петков добави, че предстои да се разработи електронна платформа, която ще насърчи развитието на социалните предприятия, като им даде възможност да се включат в единния пазар и да създават мрежи и партньорства.
 
По време на разговора бяха обсъдени и въпроси, свързани с влиянието на новите технологии върху условията за труд и равнопоставеността между жените и мъжете.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България