Архив от дата:

.


Зам.-министър Петрова получи приз за принос в развитието на социалната икономика в БългарияЗаместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова получи приз за принос в развитието на социалната икономика в България от Националната асоциация на консултантите по социална икономика.

 

Наградата бе връчена по време на международна конференция на тема „Кръгова икономика и устойчиво развитие на Балканите“ в Дома на Европа, организирана от Балканския институт за устойчиво развитие. Живеем в динамични времена, които изправят Европа и света пред много предизвикателства, свързани с преобразуване на нашия свят. През годините беше постигнат добър напредък, свързан с глобалните цели за екологично, социално и икономическо развитие. Програмата за устойчиво развитие до 2030 г. и нейните 17 цели, обединиха международната общност, каза Петрова пред участниците в конференцията.

 

В изказването си зам.-министърът  акцентира и върху приетия от 44-то Народно събрание на България Закон за предприятията на социалната и солидарна икономика. Създадохме уникален по своята същност нов закон, по нова политика, за първи път от 25 години насам, каза в заключение д-р Петрова.

 

В събитието взеха участие и проф. Петранка Филева, зам.-председател на дружеството на ООН в България, Иван Нейков, председател на УС на БИТСП, проф.Палигаров, проф. Стамевски, г-н Булогне от Техническия университет в гр. Троа,Франция, партньори от Република Северна Македония, Република Сърбия, Белгия, Франция и Канада.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България