Архив от дата:

.


Зам.-министър Русинова награди общините Бургас, Малко Търново и Средец за приноса им към социалното включване на уязвими групиЗаместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова връчи почетни плакети и грамоти на общините Бургас, Малко Търново и Средец за приноса им към социалното включване на представители на уязвими групи в рамките на изпълнението на програма „Здраве и образование за всички“. С мерките и дейностите по проекта беше подобрен достъпа до социални, здравни и образователни услуги на млади ромски семейства.
 
Програма ЗОВ даде възможност на 2500 деца между 3 и 5 години да посещават редовно детска градина и предучилищни групи. Над 2100 деца бяха върнати в класните стаи и получиха допълнителни уроци по български език, което повиши тяхната грамотност и шансовете им за по-добър и качествен живот.
 
Програмата се реализира с финансовата подкрепа на правителството на Швейцария в Пловдив, Русе, Бургас, Монтана, Сливен и Шумен. От българска страна основен партньор по проекта е Министерството на труда и социалната политика, като в него участват още министерствата на здравеопазването и образованието и науката.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България