Архив от дата:

.


Зам.-министър Русинова: Темата за недекларираната заетост винаги е била във фокуса на политиките на МТСПТемата за недекларираната заетост винаги е била във фокуса на политиките на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Това каза замeстник-министърът Зорница Русинова на среща с представители на Европейската платформа за борба с недекларирания труд. 
 
МТСП провежда целенасочени действия, програми и законодателни инициативи за справяне с проблема. Работим съвместно с Главната инспекция по труда (ГИТ) и останалите органи, които имат отношение към недекларираната заетост – Национална агенция за приходите (НАП), Националния осигурителен институт ( НОИ) и социалните партньори, обясни Русинова.
 
В изказването си тя каза още, че България, като страна членка на ЕС, винаги е била активен участник в платформата за недекларирана заетост. Това личи и от факта, че водещото място на страната ни като председател на Съвета на ЕС през първото полугодие на 2018 г. беше белязано с приключване на тежките преговори по директивата за командироване на работници в ЕС. Страната ни има сериозен принос и в придвижването и приключването на досието за създаване на новия Европейски орган по труда. 
 
Русинова подчерта, че голяма част от проблемите с недекларирания труд произтичат от единния пазар. За да се преодолеят слабостите, е необходима добра координация между отделните органи, които прилагат законодателството във всяка една страна членка, допълни тя.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България