Архив от дата:

.


Водещи компании представиха възможности за работа в България на кариерен форум в ХагаДесетки български студенти посетиха кариерния форум в Хага, Холандия, организиран от Министерството на труда и социалната политика в сътрудничество с Посолството на България в Холандия, сдружение „Български кариерен форум“ и Агенцията по заетостта. В събитието се включиха младежи, учещи в над 10 образователни направления в Амстердам, Бреда, Ротердам, Грьонинген и получиха възможност да се срещнат с водещи български работодатели и да се запознаят с атрактивни предложения за работа у нас.

 

По време на форума младежите получиха инфомация за пазара на труда в България и научиха важни аспекти от трудовото и социалното законодателство в страната ни. Те проявиха особен интерес към реалните възможности за професионална реализация у нас, презентирани от заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова.

 

Конкретните мерки за съчетаване на личния и професионалния живот, програмите за подкрепа на младежката заетост, в това число възможностите за стажуване и повишаване на професионалната квалификация, представи заместник изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Милена Георгиева.

 

Презентациите предизвикаха голям интерес и бяха основа за непосредствени дискусии след официалното откриване.

 

Нашите млади съграждани, включили се в кариерния форум, осъществиха директен контакт с повече от 20 фирми-изложители, работещи на българския пазар, и се запознаха с техните условия за работа.

 

Те посетиха щанда на Агенцията по заетостта, за да се информират по-специално за услугите, насочени към младежите, както и за над 100 привлекателни оферти на работодатели от цялата страна. Голям интерес предизвикаха предложенията за работа в областта на икономоката и финансите. Свободните работни места, свързани с консултантските решения за ​управление на бизнеса, аутсорсинга, дигиталния маркетинг и човешките ​ресурси на български компании и компании, базирани в България, бяха активно обсъждани с участниците в кариерното събитие. Технологичните оферти също намериха своите почитатели.

 

​Възможностите за заемане на свободните позиции по обявените оферти бяха дълго коментирани и обсъждани съвместно с представителите на Агенцията по заетостта. Част от младите хора споделиха с организаторите своите нагласи за завръщане в родината.

 

Снимка: Тодор Кръстев
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България