Архив от дата:

.


Зам.-министър Русинова: Стремежът ни е да помогнем на всички деца да почувстват обществото ни като семействоСтремежът и крайната ни цел е да помогнем на всички деца, които поради някаква причина са изпаднали в нужда, да почувстват обществото ни като семейство. С тези заключителни думи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова се обърна към участниците в Международната конференция на тема „Деинституционализация на грижата за деца: Как инвестираме в промяната?“, която се проведе в НДК. В три поредни дни представители на академичните среди, неправителствения сектор, институциите и местната власт дискутираха научните данни, свързани с деинституционализацията, влиянието на специализираните институции върху децата, развитието на социалните услуги в различните държави. 
 
Русинова обобщи, че „семейство“ се е оказала ключовата дума на международната конференция. Според нея изводът, до който всички участници във форума са стигнали, е, че трябва много повече да се работи със семействата, още преди да е възникнал риск. „Участниците в деинституционализацията – социалната, здравната и образователната система, местните власти, учените, българските и чуждестранните неправителствени организации, също трябва да сме като едно семейство. Радвам се, че тази конференция показа, че можем да го направим – да се водим от една единствена цел – грижата за децата“, допълни тя. Тя благодари на всички участници в конференцията за начина, по който са подходили – със сърце, ум и желание да решаваме проблемите на децата не само в България, но и в Европа и в цял свят. 
 
В заключителните си думи зам.-министърът направи асоциация с логото на форума. „Логото на конференцията е едно глухарче, което символизира мрежата от социални услуги, която сме създали. Стремежът ни е да помогнем на всяко едно листенце, когато го понесе вятърът на живота, да намери собственото си място и да създаде свое собствено глухарче със свое семейство и дом“, заяви още тя.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България