Министър Сачева: 216 000 души са намерили работа през бюрата по труда през 2019 г.

 Министър Сачева

„216 000 души са намерили работа благодарение на посредничеството на бюрата по труда през 2019 г. Автомобилният клъстер е подал заявки да наеме 3200 работници, които са били удовлетворени от трудовите псоредници. Убедена съм, че успешната ни съвместна работа ще продължи и през настоящата година“. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на връчването на първите годишни награди на Автомобилен клъстер България, с които бяха отличени най-успешните компании в индустрията за 2019 г. 

 

Тя припомни, че до края на април Министерството на труда и социалната политика ще предложи промени в Кодекса на труда, които да създадат възможности за повишаване на заетостта и по-добра защита на правата на работещите. „Работим и по програма за привличане на висококвалифицирани специалисти, с която да осигурим по-добри условия за развитието на икономиката на България“, каза министър Сачева. 

 

Тя връчи награда в категорията „Най-добра HR практика“ на Festo Производство. Сачева подчерта нарастващото влияние на корпоративните политики за повишаване на квалификацията на служителите в контекста на засилващите се изисквания към работната сила. „В съвременният силно конкурентен пазар ще спечелят онези работодатели, които гледат на хората като на най-ценния си капитал и инвестират в развитието на знанията и уменията на своите кадри“, добави министърът на труда и социалната политика.

 

важна информация