Министър Шалапатова се срещна с посланика на Япония Хисаши Мичигами

10-2Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова се срещна с посланика на Япония в България Хисаши Мичигами. По време на разговора бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничество между двете страни в областта на пазара на труда, социалното осигуряване и обмяната на опит между младежите. В срещата участва и заместник-министърът на труда и социалната политика Николай Найденов.

Министър Шалапатова запозна Хисаши Мичигами с основните приоритети на Министерството на труда и социалната политика. Тя акцентира върху политиките за подкрепа на децата и семействата и мерките за по-добро съвместяване на професионалния и личния живот, осигуряване на заетост и професионална реализация.

Акцент в разговора беше и продължаването на доброто сътрудничество в отношенията между България и Япония, които датират от повече от 100 години. Обсъдени бяха и възможностите за насърчаване на бизнес контактите и инвестициите между двете страни с цел създаване на повече качествени и устойчиви работни места, както и идеята за сключване на двустранен договор в областта на социалната сигурност.

„Отношенията между Япония и България имат своята дълга история. Вярвам, че пред тях съществува много добър потенциал за развитие в икономически и културен аспект“, отбеляза посланик Хисаши Мичигами. Той допълни, че бизнесът в Япония познава добре българския пазар, като в страната ни работят около 40 японски компании.

важна информация