Архив от дата:

.


Ръководството на МТСП връчи годишните награди на Агенцията по заетостта - „Работодател на годината“Ръководството на МТСП в лицето на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, зам.-министрите Зорница Русинова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров, заедно с председателя на комисията по труда, социална и демографска политика към Народното събрание Хасан Адемов връчиха годишните награди „Работодател на годината“. Призовете се присъждат за 15-та поредна година и отличават най-изявените работодатели и партньори на Агенцията по заетостта.

 

В изказването си по време на церемонията министър Петков благодари за добрата работа на Агенцията по заетостта. Изпращаме 2018-та година, в която пазарът на труда отчита рекордно ниски нива на безработица. Средномесечното равнище е 6,2% по данни на Агенцията по заетостта. Данните на Евростат показват, че безработицата в България е по-ниска от средната за Европейския съюз. Това е резултат от активността на работодателите, както и от работата на Агенцията по заетостта, каза министър Петков, който връчи наградите в категория „Работодател с най-съществен принос на националния трудов пазар“. Той допълни, че през изминалата година близо 200 000 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, са започнали работа.

 

Зам.-министър Русинова също отбеляза добрата работа на Агенцията и припомни, че от началото на настоящия програмен период 2014-2020 г. на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ МТСП е подкрепило 15 000 работодатели. За следващата година са предвидени още 100 млн. лева за обучения на работната сила и за създаване на нови работни места. 

 

Зам.-министър Петрова отбеляза, че през последните години се наблюдават много добри тенденции на пазара на труда, които се изразяват в повишаване на производителността на труда и нарастване на заплатите.  Заместник-министър Лазар Лазаров заяви, че форумът „Работодател на годината“ вече 15 години е символ на партньорство за заетост между работодатели, Агенцията по заетостта, местните власти и нашите социални партньори.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България