Архив от дата:

.


В навечерието на Коледа министър Петков посети дневен център за хора с интелектуални затруднения в СофияВ навечерието на коледните празници министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети Дневен център „Светове“ в София. Социалната услуга е създадена по проект на фондация „Светът на Мария“. Тя се посещава ежедневно от 35 младежи с интелектуални затруднения, които се обучават, за да придобият ежедневни и трудови умения с цел повишаване на качеството на техния живот. 

 

Министър Петков се запозна с дейностите на социалната услуга и разговаря с професионалистите, които работят в него. Той пожела на потребителите на Дневния център светли Коледни празници и много здраве и щастие през Новата 2019-та година.  

 

Социалната услуга разполага с професионална кухня, в която хората с увреждания се учат да приготвят  различни ястия. В ателието за производство на ръчни ароматни свещи и сапуни те се учат на постоянство и придобиват умения за комбиниране на различни цветове, форми и аромати. Социалната услуга разполага и с арт ателие и , в което потребителите ръчно изработват сувенири.

 

Дни преди настъпването на коледните празници подаръци от Министерството на труда и социалната политика получиха и 12-те деца, живеещи в Комплекса за социални услуги в град Ямбол. Даровете бяха осигурени с любезното съдействие на „Виваком“ и бяха поднесени от началника на политическия кабинет на министерството Валентина Чикова. Подаръците бяха и израз на благодарност към децата за красивите празнични картички, които те изработиха за министерството. Г-жа Чикова пожела здраве на всички и благодари на хората, които работят в комплекса, за добрите грижи и подкрепата, която оказват на децата и възрастните, които посещават социалните услуги на комплекса.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България