Архив от дата:

.


Сурвакарчета поздравиха ръководството на МТСП по повод Ромската Нова годинаМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков и неговият екип се срещнаха с ученици от основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в гр. Стралджа по повод Василица - Ромската Нова Година. Посещението се организира за десети пореден път в партньорство с Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.
 
Децата поздравиха домакините с танц, песен и сурвакарска  благословия за здраве и късмет. Те почерпиха с баница с късмет и пожелаха на министър Петков и на неговите заместници Зорница Русинова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров щастлива 2019 година. 
 
Министър Петков поздрави сурвакарите и им пожела да бъдат здрави, ученолюбиви, да се стараят в училище, да придобиват нови знания и умения и да имат щастливо детство. Министърът поздрави и техните учители като им благодари за възрожденската мисия да обучават и възпитават децата  в запазване на етническата и културната традиция, както  и за модернизацията на ромската общност.  
 
Председателят на „Амалипе“ Деян Колев  благодари на Министерството на труда и социалната политика за усилията, които полага за социално включване на уязвимите групи и подчерта необходимостта от увеличаване броя на ромските трудови медиатори. От своя страна министър Петков благодари на организаторите за отличното партньорство и увери, че министерството и занапред ще продължи да подкрепя всички полезни инициативи.
 
Основно училище  „Св.Св. Кирил и Методий“ в гр. Стралджа е едно то 250 училища в страната, участващи в мрежата на Център „Амалипе“.  Дейността  на центъра е насочена към разширяване на достъпа на ромите до образование, намаляване  процента на отпаднали деца от училище, насърчаване на процеса на учене през целия  живот в ромската общност и повишаване на образователния статус на ромите.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България