Архив от дата:

.


Министър Петков обсъди с ръководството на ДСП – Оборище оптимизирането на работата за издаване на винетки за хора с уврежданияМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети дирекция „Социално подпомагане“ – Оборище в София, за да се запознае с процеса на подаване на заявления за ползване на финансова подкрепа по новия Закон за хората с увреждания и за получаване на безплатни електронни винетки от хора с трайни увреждания. По време на посещението си той проведе среща с директора на административната структура Иван Иванов и началниците на нейните отдели. Основна тема в разговора бяха възможностите за оптимизиране на работата на дирекцията с цел по-ефективно и бързо обслужване на хората. В срещата участва и изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова. 
 
В приемните на ДСП-Оборище министър Петков провери изпълнението на процедурата по подаване на заявления за получаване на безплатна електронна винетка от хора с трайни увреждания. Средно на ден в дирекцията се подават над 150 заявления за безплатен стикер. От началото на 2019 г. до момента в цялата страна над 55 000 хора с увреждания са подали документи за получаването на безплатна винетка. През 2018 г. над 228 000 души са получили безплатен стикер. 
 
По време на разговора бяха обсъдени каналите за уведомяване на хората, че им е издадена електронна винетка.
 
Министър Петков се запозна и с процедурата за подаване на заявления за новия вид  финансова подкрепа, регламентирана в Закона за хората с увреждания. Той разговаря с посетителите на ДСП – Оборище и ги информира, че ако до момента са получавали добавки за социална интеграция, новата помощ ще им бъде отпусната автоматично и няма нужда да подават документи за нея. 
 
По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за подобряване на условията на труд за служителите в ДСП – Оборище и на достъпа до нейната сграда.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България