Архив от дата:

.


Зам.-министър Петрова представи постигнатото от България за приложение на Европейския стълб на социалните праваЗаместник социалният министър Султанка Петрова представи постигнатото до момента от България за приложение на принципите, заложени в Европейския стълб на социалните права (ЕССП). На форум, в който взе участие и Мария Жуан Родригеш - член на европейския парламент, Петрова очерта предизвикателствата пред пазара на труда, политиката по доходите, социалния диалог, бъдещето на труда и др. 
 
Европейският стълб на социалните права е замислен като двигател за постигане на социална Европа за всички европейски граждани. Той има за цел засилване на достиженията в областта на социалното законодателство и осигуряване на по-ефективни права на гражданите. Целта на ЕССП е да допринесе за социалния напредък чрез подкрепа за справедливи и добре функциониращи пазари на труда и социални системи, обясни Петрова.
 
Заместник социалният министър каза още, че българското законодателство към момента съдържа разпоредби, с които се гарантират правата на работниците и служителите в по-голяма степен от описаното в Стълба. Тя подчерта, че правителството вече е приело редица реформи в социалната област като Закон за предприятията на социална и солидарна икономика, както и в сферата на социалните услуги – Закон за социалните услуги.
 
Петрова допълни, че е разработен проект на Национална стратегия за детето 2019-2030г., който в момента е публикуван за обществено обсъждане.  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България