Архив от дата:

.


Министър Петков откри Фестивала на социалното предприемачество в МонтанаМинистърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в откриването на Фестивала на социалното предприемачество, който се проведе днес в Монтана. В проявата се включиха близо 30 малки социални предприятия от София, Пловдив, Враца, Видин, Монтана, Мездра, Крайова-Румъния. Целта на събитието е да популяризира каузите на социалните предприятия в Северозападния регион, да подкрепи тяхната дейност и да покаже, че работещите в тях хора в неравностойно положение могат да бъдат пълноценни и имат своето място на пазара на труда.

 

В проявата участваха още кметът на Монтана Златко Живков, представителят на УНИЦЕФ за България Джейн Муита и директорът на Българския център за нестопанско право Надя Шабани.

 

В изказването си министър Петков каза, че в началото на май в сила ще влезе подготвения от Министерството на труда и социалната политика Закон за предприятията на социалната и солидарна икономика. В България самоопределилите се като социални предприятия са около 4500. Над 23 000 души работят в тях. Новата правна рамка урежда реда и начина, по които социалните предприятия ще функционират, както и насърчителните мерки, с които държавата ще подпомага тяхното създаване и развитие, каза министър Петков. Той добави, че целта на правителството е през 2021 г. техният принос в икономиката на България да достигне 2% от БВП.

 

След откриването на фестивала министър Петков посети Детски център за застъпничество и подкрепа „Зона ЗаКрила“, който предоставя цялостна подкрепа на деца, пострадали от насилие или свидетели на престъпление и техните семейства. В рамките на работното си посещение в Монтана той проведе се запозна и с дейността на Центъра за обществена подкрепа, който предоставя консултации и услуги на 90 деца и техните семейства от 4 общини в областта.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България