Архив от дата:

.


Зам.-министър Лазаров: Цифровата трансформация, дигитализацията и новите форми на заетост са ключови елементи за бъдещето на трудаЦифровата трансформация, дигитализацията и новите форми на заетост са ключови елементи, свързани с бъдещето на труда. Темата бе сред водещите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.. За успешната реализация на политиките на пазара на труда трябва да се отчетат ролята на социалните партньори и конструктивния тристранен диалог. Това отбеляза зам.-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров на семинар за информационните и  комуникационните технологии, организиран от КНСБ.

 

Предвиденият ресурс за мерки за заетост и социално сближаване през новия програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) ще бъде почти двоен, , отбеляза  зам.-министър Лазаров. Със средства от държавния бюджет по Националния план за действие по заетостта и ОПРЧР бяха подкрепени редица програми за обучения по дигитални компетентности и ключови умения, напомни той.

 

Експертите прогнозират, че дигитализацията на икономиката ще създаде нови бизнес възможности, свързани с повишена производителност и растеж на труда. Очакват се големи промени в естеството на работа и разпределението на работните места между секторите. Това от своя страна ще повиши ползите за работниците, но и ще доведе до нови предизвикателства, свързани с безопасността и здравето при работа, смятат специалистите от МТСП.
  • Ипрати на приятел

EN ISO 9001:2015 "Административно обслужване на физически и юридически лица"ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
© 2014 Официална страница на Министерството на труда и социалната политика на Република България