Вицепремиерът Лазаров беше отличен с почетния знак на Икономическия и социален съвет

Вицепремиерът Лазаров беше отличен с почетния знак на Икономическия и социален съвет

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров беше отличен с почетния знак на Икономическия и социален съвет (ИСС) и грамота за принос в неговата дейност и развитието на гражданското общество в България. Призът беше връчен от председателя на Съвета Зорница Русинова по време на днешната им среща в Министерството на труда и социалната политика.

Двамата изразиха удовлетворение от партньорството между двете институции и обсъдиха възможността за реализиране на съвместни инициативи в бъдеще. „Благодаря Ви за отличието. Вярвам, че сътрудничеството ни за намиране на успешните и работещи решения за усъвършенстване на политиките в сферата на труда, заетостта и социалната закрила ще продължат и в бъдеще“, каза министър Лазаров. 

Той даде висока оценка на становищата на ИСС в сферата на социалната сфера и подчерта техния принос в разработването на политиките на МТСП. Сред тях са анализът на тема "Анализ на актуалното състояние на работните заплати в България - изводи и препоръки" и становище за обхвата и адекватността на Кодекса за социална подкрепа.

важна информация