Зам.-министър Зорница Русинова присъства на церемония за представяне на номинал на пощенска марка на ДАЗД

Церемония за представяне на номинал на пощенска марка на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се състоя днес в централния клон на „Български пощи“. Тя е изработена по повод 30-ата годишнина от подписването на Конвенцията на ООН за правата на детето.

 

Зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на ДАЗД Елеонора Лилова, зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки и представителят на УНИЦЕФ в България Джейн Муита поставиха печата за валидиране на първата по рода си тематична марка.

 

Децата са бъдещето на България. Марката е пощенският символ на доброто и хубавото. Тя е посланието към бъдещето поколение, че най-голямата ценност на нашето общество са децата, каза зам.-министър Русинова.

 

По думите на председателя на ДАЗД Елеонора Лилова марката е уникално художествено произведение, което отдава заслужена почит към настоящото и идните поколения и спазването на правата на всички български деца.

 

Събитието е част от честванията на годишнината от подписването на Конвенцията на ООН, които Държавната агенция за закрила на детето подема през цялата седмица, посветена на правата на детето.

 

Автор на марката е художничката Дея Вълчева. Пощенската марка е с номинална стойност 2,50 лв. и е отпечатана в тираж 5000 броя. Специалният пощенски печат ще бъде предоставен за използване в Пощенска станция 1000 – София, след три работни дни, считано от датата на пускане на изданието в употреба.

важна информация