Министър Гьоков се срещна с посланика на Република Корея Ли Хо-шик

sreshta

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се срещна с посланика на Република Корея в България Ли Хо-шик. Двамата обсъдиха възможностите за насърчаване на партньорството между двете страни в сферата на труда и социалната политика. В разговора участва и заместник-министър Иван Кръстев.

 

„През 2020 година се навършиха 30 години от установяване на дипломатическите отношения между Република България и Република Корея. В рамките на този относително кратък период двете държави постигнаха значимо двустранно сътрудничество. Българи и корейци споделят общите ценности на демокрацията, пазарната икономика и защитата на правата на човека“, каза министър Гьоков.

 

Основна тема в разговора беше цифровизацията на труда и работните места и предизвикателствата при подготовката и квалификацията на работещите в условията на четвъртата индустриална революция. Министър Гьоков изрази надежда, че в бъдеще икономическото сътрудничество между двете страни и корейските инвестиции в България ще се увеличават.

 

Обсъдена беше и темата за равенството между половете. „България е на водещо място в ЕС по дял на жените на управленски позиции и в сектора на информационните технологии“, каза министър Гьоков. Заместник-министър Кръстев добави, че политиката за равенство между жените и мъжете винаги е била приоритетна за правителствата на България.

важна информация