ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР РУСИНОВА СЕ ВКЛЮЧИ В РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ В БУРГАС

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова се включи в раздаването на хранителни продукти на хора в нужда в Бургас. Стартът на кампанията на Оперативна програма „Храни“ в община Бургас е на 19 октомври, а всеки човек в нужда може да получи индивидуален пакет с 16 хранителни продукта до края на ноември. Право на помощта имат възрастни, самотноживеещи, хора с увреждания и хора, които получават социални помощи. Около 20 000 нуждаещи се ще получат хранителните помощи в област Бургас. За първи път семействата с повече от трима членове ще получават по два пакета с хранителни продукти.

 

„Министерството на труда и социалната политика заедно с АСП от години успешно участва в тази европейска програма – ОП „Храни“, припомни Русинова. Според нея хранителните пакети са допълнителна мярка в подкрепа на хората в най-уязвимо положение, за да се подготвят за тежкия зимен сезон. Подкрепата с хранителни продукти ще продължи и през 2021 г., когато се очаква около 470 000 нуждаещи се да получат индивидуални пакети с храни.

 

Зам.-министърът припомни, че по време на извънредното положение бяха мобилизирани доста средства, благодарение на които са раздадени допълнителни пакети с хранителни продукти на повече 73 000 нуждаещи се в цялата страна. Продължава и предоставянето на „Топъл обяд“, който ежедневно в област Бургас се получава от 780 души.

важна информация